Det er vigtigt med debat og det er vigtigt med borgerindflydelse. Men de gavner ingen af delene at vildlede om Lyngby Stadion. Der bliver ikke et kæmpe stadion, der bliver ingen larmende koncerter. Der bliver ikke mere trafik, end den lokalplan, der ligger i dag, giver mulighed for.Her er fakta om det nye stadion, jeg ser det, og som er drøftet også offentligt.

o Et mindre og lukket stadion end det, vi ser i dag

o Skærpede krav til støj end dem, der gælder i dag

o Ungdomsboliger og seniorboliger – færre end dem, lokalplanen i dag giver mulighed for

o Ingen spredning af byggeri, som for eksempel det i lokalplanen i dag giver mulighed for

o Der bygges kun ved stadion. Idræts- og rekreative områder friholdes

o Det forbedrer den årlige kommunale økonomi med 4-5 mio. kroner. De penge kan vi bruge på børn, ældre eller på breddeidræt

o Vi har ikke længere driftsudgifter til drift af professionel sport

o Vi skal ikke selv investere 70 mio. kroner for at honorere krav til stadion på superliganiveau.

Med andre ord et bæredygtigt projekt, der giver meget lidt mindre trafik, mindre støj og færre kvadratmeter end den lokalplan, der ligger i dag.

Og, ja, som giver boldklubben mulighed for at overleve. Er det så skidt? Det synes jeg faktisk ikke. Vi kommer af med et smertensbarn, og kommunens borgere får fortsat mulighed for at opleve fodbold på topniveau – og ikke mindst den helt særlige Lyngby ånd. I en verden, hvor alt er til salg til alle uden hjerte for sport, er det noget, vi skal værne om.

Lad os tage debatten. Men lad os gøre det på baggrund af fakta. Faktum er i øvrigt også, at der ikke træffes beslutning, før der i givet fald ligger et bud, som også lever op til de høje krav om arkitektur og anvendelse. Om det sker, har vi til gode at se. Men Parken bliver der ikke tale om. Hverken helt, delvist eller kvart.