Kære borger i Lyngby Taarbæk

Kommunalvalget nærmer sig.

Der vil komme mange bud på, hvad partierne vil med kommunen. Sådan er politik – så kan man vælge. Når valgkampen så er overstået, så ebber de mange læserbreve fra kandidater sjovt nok ud. Sådan er politik også – desværre.

Derfor er det vigtigt at bedømme os, hvordan man rent faktisk handler. På hvad man gør og ikke på hvad man siger man vil gøre.

I Socialdemokratiet vil vi gerne have du vælger os på baggrund af handling. Fordi vi har udrettet noget og gjort en forskel og fordi du tror vi vil gøre det igen.

Vores tilgang er enkel: Vi vil et stærkt fællesskab. Vi vil trække kommunen ind på midten. Vi vil ikke en høj skat. Men vi vil heller ikke, at vi igen prioriterer skattelettelser fremfor velfærd.

Jeg vil gerne have du måler os på det vi har gjort. Vi har været med i alle budgetforlig, så længe nogen kan huske. Som det eneste parti. Vi tager altid ansvar.

Vi har været med til at beslutte, at vi skal have mere end 800 nye ungdomsboliger, at vi har fået flere nye plejeboliger til ældre og forbedringer af normeringer på daginstitutionsområdet. Vi har også være med til at sikre, at vi har en landets laveste skatteprocenter.

Vores mål er klart: Styr på økonomien og styr på omsorg og service.

Jeg vil godt sige det lige ud: Det bliver vanskeligt i de kommende år – uden at røre ved skatteprocenten. Men vi vil prøve. Vi socialdemokrater vælger de nødvendige løsninger. Vi har dog en række udfordringer. På en lang række områder er servicen blevet for tynd i kanten. Vi kan ikke spare mere på ældre og børn. Fællesskabet skal slå ring om dem, der har størst behov. Vi får også brug for en ny skole og endnu flere gode boliger til familier, unge og ældre.

Jeg vil ikke love dig guld og grønne skove. Men jeg vil love dig, at Socialdemokratiet ALTID kæmper for en stærk kommune, fordi det er forudsætningen for et stærkt erhvervsliv. Uden god børnepasning og gode skoler går det ikke. Uden en stærk miljø- og klimaindsats svigter vi vores børn og børnebørn. Uden plads til stærke virksomheder er der ingen til at betale for vores velfærd. Lyngby-Taarbæk skal være en god kommune at leve, bo og arbejde i.

God valgkamp.

Simon Pihl Sørensen

PS: Husk politik er at ville. Ikke kun at sige, at man vil.