Så er budgettet i hus. Vi får en skattestigning på 0.68 pct. Det var nødvendigt – dels på grund af udligning, dels for at fastholde vores serviceniveau.

For den socialdemokratiske gruppe var det afgørende at sikre vores velfærd. Vi kan ikke blive ved med at spare. Vi kan ikke blive ved med at tro vi kan gøre det billigere. Derfor er vi også glade for, at vi har kunne sætte fingeraftryk på budgettet. 

Det er et solidt forlig med fokus på forbedringer på skoleområdet, børn, klubber og ældre. 

Læs “BREAKING: Socialdemokratiet indgår budgetforlig”

Vi er også meget glade for, at der fokuseres meget mere på klimapolitik. Det er afgørende at vi kommer op i et højere gear her. Vi er meget glade for, der nu sættes gang i et forsøg på ældreområdet med nye involveringsformer, ledelsesmetoder og ikke mindst med fokus på den omsorg, der skal være i et menneskes hjem.  Det er i høj grad Socialdemokratiets dagsorden, og Bodil vil sætte sig i spidsen for den proces.

Vi skal væk fra institutionalisering og over i fokus på omsorg og det enkelte menneske. Her skal Lyngby-Taarbæk være spydspids. 

Læs Bodil Kornbeks kommentar på budgettet her:

Jeg synes også det er vigtigt, at kultur- og bylivet får et boost. 

Vi skal have meget mere spræl og liv i byen for børn, unge og ældre, hvis vi skal have levende bydele i en tid, hvor vi konkurrerer benhårdt med internethandlen. Der skal ful gas på pedalen, så byen bliver mere spændende.

Vi havde gerne set endnu mere fokus på velfærd, men finansloven vil formentlig give os yderligere muligheder for at øge kvaliteten – især på børne og ældreområderne. På anlægsområdet bygger vi ud med tre nye daginstitutioner og tager hul på analyse af et nyt plejehjem. Det er vigtige skridt, selv om det formentlig ikke er nok. Vi skal derfor have fokus på kapaciteten de næste år og vi skal bygge nyt og spændende.

Der bliver også plads til endnu en kunstgræsbane, så langt flere unge mennesker kan få tid på vores kunstbaner.

Alle partier er med i budgetforliget. Men vi har i den grad vores fire mandater sat vores spor. Vi har effektivt fået bremset års tilbagegang.