Tidligere viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokratiet i Kommunalbestyrelsen Ole Søndergaard Nielsen, er død.

Det berører os alle i Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk, at Ole ikke er her længere. Ole var både Lyngby-dreng og Socialdemokrat ind til benet. Jeg har kendt Ole og hans familie det meste af mit liv og derfor kan jeg sige, at han vil blive dybt savnet. Men også, at han havde et godt liv – i det nære fællesskab og i det fællesskab vi kalder Lyngby-Taarbæk. For Ole var det ikke bare naturligt, men også en pligt at kæmpe for et samfund, hvor flere fik muligheden end de havde i hans barndom.

Ole tog roret på et tidspunkt i 1989, hvor Socialdemokratiet i Lyngby- Taarbæk var i krise.

Med sikker og rolig hånd blev han stående på broen, mens andre stod af. Skibet blev sejlet sikkert i havn og vi kunne arbejde videre. For Ole var det vigtigere at sætte fællesskabet og hensynet til at arbejde for borgerne højere end sig selv. Det er vi alle i partiet taknemmelige for.

For Ole var Socialdemokratiet ikke noget man meldte sig ind eller ud af. For Ole var Socialdemokratiet selve udgangspunktet for det han troede på og selv havde oplevet efter krigen – en stræben efter velfærdssamfundet. Et bedre samfund. Men Ole var også pragmatisk. Han kunne indgå handler politisk – hellere resultater end resolutioner. Og på den måde har han været til at føre en tradition videre i Lyngby-Taarbæk med et bredt samarbejde. Ole var god at have med, når der skulle forhandles. Han var mere end almindelig god til tal og kunne regne den ud – og havde qua sit arbejde i kommunen en dyb indsigt. Men det kom ikke til udtryk på en belærende måde. Han var saglig, let underspillende og på den måde har han efterladt sig markante aftryk i den by han elskede.

Ole vil ikke bare blive savnet af de nærmeste, men også i Lundtofte, hvor han og Linda levede deres liv med deres to børn Peter og Gitte. Man var altid velkommen. Jeg har de bedste minder herfra og husker Oles gode råd fra min læretid i partiet. Ole og jeg kunne godt være uenige. Men jeg lyttede altid til Ole, for man vidste, at han tænkte før han talte, og at hans anker var solidt placeret dér, hvor han opfattede Socialdemokratiet altid burde være: For et stærkt fællesskab. Vi i vores lille fællesskab i Socialdemokratiet skylder Ole et varmt og dybfølt: Tak tillidsmand. Vores tanker går samtidig til familien. Slå ring om hinanden. Det ville Ole have ønsket og forventet af jer i denne svære tid.

Æret være Ole Søndergaards minde

Simon Pihl Sørensen,
Gruppeformand Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk