METTE HOFF, M-KB OG KANDIDAT KV17 (S)

Lokale debattører har siden det tidlige forår haft behov for at stemple Lundtofteparken som Ghettoområde. Her må jeg så bare konstatere, at vi er uenige! – samt undres over hvilken agenda disse ”debattører” har med deres synspunkter. Lundtofteparken er, på trods af alle statistikker omkring udsatte almene boligområder, et fantastisk sted, med en beboersammensætning af unge, ældre, familier, enlige, med og uden etnisk dansk baggrund.

Søndag den 12. november holdt Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk et gademøde, hvor beboerne i parken kunne komme forbi til kaffe og kage – og en snak.

Beboerne havde mulighed for at skrive fortællinger om Lundtofteparken, hvilket en del beboere benyttede sig af, som modsvar til Ghetto-etiketten.

Her citeres et lille uddrag af beboernes egne ord:

”Jeg har boet her i 7 år, er glad for Lundtofteparken. Mange her i kommunen har et forkert dårligt indtryk af Lundtofteparken. Folk er glade for at bo her. Der er en blanding af forskellige nationaliteter. Blanding af børnefamilier og ældre mennesker.”

”Lundtofteparken er et dejligt sted at bo. Her er ”højt til loftet” og en rumlighed man ikke finder mange steder”

”Beboerdemokratiet i parken er vigtigt, det sørger bl.a. for, at det er de vigtige ting ifht. beboerne der sættes fokus på – og sørger for en bred vifte af aktiviteter for beboerne, som sikre integration og rumlighed.”

”Der bor mange nationaliteter sammen i god harmoni”

”Vi kan bevæge os frit omkring uden frygt”

”Jeg kender mange efterhånden og snakker med alle, selv den Tyrkiske ejer af Pizzeriaet kalder mig ”Mamma” – det betyder noget for mig. Jeg har aldrig været mor. Kun tante og grandtante Hannah.”

”Godt naboskab. Godt sted for Børnefamilier”

”Jeg er meget glad for at bo her i Lundtofteparken. Jeg synes, det er et godt sted og bo. Der er massere af muligheder for indkøb, dejlige områder med legepladser til børn, tæt på institutioner mm. Plus der er gode arrangementer til både børn og ældre.”

De mange positive udsagn vidner om glæde, tryghed og fællesskab. Det er godt. Dermed ikke sagt, at afdelingsbestyrelsen, Samvirke eller politikerne kan læne sig tilbage. Alle har vi pligt til at følge udviklingen i Lundtofteparken – og i samarbejde løse eventuelle kommende udfordringer.

Tak til beboerne for et stort og positivt fremmøde.