KASPER HAAGENSEN, KANDIDAT KV17 (S)
I Lyngby-Taarbæk kommune spiller de mange frivillige, som hjælper på ældre området, en større og større rolle. Kommunen går nu direkte ud med hvervning efter frivillige, som vil være med til at skabe fællesskaber blandt kommunes ældre. Tænk, at vi kommet så langt ud på ældre området, at vi er nødsaget til at ’hyre’ frivillige ind til at skabe aktiviteter for kommunes ældre.
Er det overhovedet en kommunal opgave at hverve frivillige? Burde kommunen ikke holde sig til at stå for ansættelse af personale? Vi har et ganske godt frivilligcenter, som netop er til for at hjælpe med sådanne opgaver. Her er det kombinationen af professionel rådgivning og de frivilliges egen drivkraft, som skaber rammerne.
Der findes gode eksempler på venne-foreninger på vores plejecentre, som Virumgårds Venner der sørger for underholdning af Virumsgårds beboer med filmfremvisning, musik mv. Det er da mere disse foreninger, som skal støttes og hjælpes til måske at lave flere aktiviteter, end det er kommunalstyret frivillighed.
Vi bliver nødt til politisk at tage en drøftelse af, i hvor høj grad at der skal benyttes frivillige og til hvilke opgaver på ældreområdet. Lige som organiseringen af de frivillige skal drøftes. For er det en kommunal opgave, eller er det måske en opgave, som skal ligge hos de frivillige selv.