DORTHE MINNA HANSEN, KANDIDAT TIL KB (S)
Lyngby Vest er på flere måder en ”glemt” bydel. Siden Ulrikkenborgskolen lukkede, har der manglet kapacitet på Engelsborgskolen, som er forsøgt udbygget af flere omgange. Dertil har der de senere år været en stor tilflytning af børnefamilier. I 2010-11 byggede man de mange lejligheder på grunden, hvor Teknisk Skole lå på Mortonsvej og på Baune Allé, og med ét hug kom der mange husstande til bydelen. Der er derfor brug for en ny skole eller anden varig løsning, og det har en enig Kommunalbestyrelse langt om længe set i øjnene. Tilsvarende mangelfuld er kapaciteten på dele af idrætsområdet. Der er ikke hal- og baneplads nok til de mange børn og unge – og for den sags skyld også seniorerne – der gerne vil dyrke idrætsgrene som badminton og gymnastik.

Lyngby Badminton Klub og Lyngby Gymnasterne (LG) er foreninger i vækst. Igennem de seneste 6-7 år er badmintonklubben vokset fra omkring 180 ungdomsmedlemmer til knap 300 ved afslutningen af sidste sæson. I alt er der cirka 550 medlemmer, men tallet kunne være noget højere, hvis ikke klubben måtte afvise interesserede samt melde ”optaget” til børn, der gerne vil spille flere gange ugentligt. Med nuværende banekapacitet vil der om få år ikke være plads til de unge, der nu er 15-16 år. Tilsvarende har Lyngby Gymnasterne i årevis kæmpet forgæves for at få mere haltid. De har mere end 100 på venteliste til Springgymnastik i Engelsborghallens multihal, som de deler med Badmintonklubben, Volleyballklubben og fritidsklubben ”Baune”. Sidst da Lyngby Gymnasterne åbnede for sæsontilmeldingen på nettet, var alt optaget på bare to minutter.
Bredde- og elitemæssigt matcher foreningerne de bedste i landet, og de bakkes op af rigtigt mange engagerede forældre. Det er dybt utilfredsstillende for alle parter, at der ikke er tilstrækkeligt med faciliteter, der kan understøtte den store efterspørgsel. Der er simpelthen brug for et løft i form af bedre og flere faciliteter. Når vi i forvejen skal udbygge skolemæssigt, er det oplagt at tænke det sammen med mere kapacitet på idrætsområdet. Børn skal kunne gå i skole og dyrke fritidsinteresser i deres nærområde. Det er med til at skabe gode, sociale netværk. Vi skal investere i vores børns fremtid – også i Lyngby Vest!