DORTHE MINNA HANSEN, KANDIDAT TIL KB (S)

JA(!) til at kulturen alt for længe har været nedprioriteret i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vi har brug for et samlingssted for kunst og kultur. Et kulturhus med stort K, der inviterer til samvær, oplevelser, debat, nytænkning og borgerdrevne aktiviteter.Et kulturhus skal i mine øjne ligge centralt og være let tilgængeligt. Det gør Stadsbiblioteket, oven i købet med en meget smuk beliggenhed ud mod Mølledammen og med udsigt til Lyngby Kirke. Dertil har biblioteket mange uudnyttede kvadratmeter både indendørs og udendørs, som ’venter’ på at blive bedre og mere visionært brugt i forhold til borgernes ønsker og behov. Og nu hvor vi har afviklet vores aktiviteter i det tidligere kulturhus, står vi og mangler en koncertsal. Hvad nu hvis bibliotekets foredragssal kan udbygges til en endnu større koncert- og foredragssal. Der er ubenyttet udeareal til det.

I forvejen er der planer om at intensivere moderniseringen og renoveringen af Stadsbiblioteket. Kommunalbestyrelsen godkendte i foråret udarbejdelsen af en fremtidsanalyse, der nu foreligger, og som skitserer forskellige ideer til at aktivere arealer til nye formål, øge tilgængeligheden og åbne biblioteket mere op for brugerne.

Men skal vi ikke gå skridtet videre og sammentænke Stadsbiblioteket med endnu mere kultur og medborgerskab? Altså skabe rammer for netværksplatforme, hvor idérige borgere, kulturfolk, erhvervsliv og politikere mødes på tværs. Skabe rammer, der understøtter frivilligheden og stimulerer iværksættergenet. Det er oplagt at indtænke Vidensbyen, Frivilligcentret, kirken med flere.

Stadsbibliotekets kælderetage kunne blive til brugbare lokaler for borgergrupper. Terrassen rundt om bygningen, pladsen ud mod hovedgaden, bibliotekstorvet, haven ved Frivilligcentret, alt sammen kunne integreres i en helhed og blive et attraktivt byrum for aktiviteter. Medborgerskabsugen og Ældreugen tilbage i maj beviste, hvor velegnet pladsen er til arrangementer.

Det er naturligvis vigtigt at have blik for Stadsbibliotekets i forvejen meget fine kvaliteter og bibeholde de hyggelige og afdæmpede biblioteksafdelinger, som i dag bruges flittigt, ikke mindst Svalegangen.

Stadsbiblioteket roses for sin service og kulturoplevelser for børn og voksne. Men det har potentiale til mere.