Bodil Kornbek, formand social- og sundhedsudvalget

I børne- og ungdomsudvalget bør vi tænke over problemerne vedrørende skolestart på Sorgenfriskolen for børn med blandt andet autisme.

Alle partier i børne- og ungdomsudvalget udtaler på hver deres måde, at de vil gøre deres ypperste for at finde de rette løsninger for de kommende elever på skolen omend tiden er knap. Det vigtigt, at ord ikke står alene, men følges op med konkret handling.

I Socialdemokratiet sagde vi klart nej til at flytte den kommende børnehaveklasse eller 10. klasse til en anden skole i kommunen. Er man visiteret til Sorgenfriskolen, så skal man kunne regne med, at det er der ens skoleliv udfoldes.

Børn med særlige behov kan ikke flyttes rundt i kommunen efter tilfældige usammenhængende politiske løsninger. På det seneste udvalgsmøde den 26. april foreslog Socialdemokratiet, at den bedste løsning på pladsproblemet er etablering af en skolepavillon på Sorgenfriskolen. Desværre var der ikke opbakning til dette forslag. Der har været tale om, at det tager 6 – 9 måneder til etablering af en skolepavillon.

I Haderslev kommune har man været i stand til at opsætte skolepavilloner på cirka to måneder. Hvis de kan i Haderslev, hvorfor ikke i Lyngby?

Nu bliver det til den næstbedste løsning, skillevægge.

Vi er meget optaget af, at være den bedste kommune med de bedste resultater på skoleområdet. Vi har besluttet at oprette ekstra klasse på Virum skole, så flere forældre kunne få deres børn på den lokale skole.

Jeg ville ønske, at viljen til at vælge de rette løsninger også gjaldt det specialiserede område. Alle børn skal have et ordentlig skoletilbud med gode rammer i fælleskab med andre og med en undervisning målrettet elevgrupper og den enkelte. En skole hvor de dannes og uddannes.

Ord og handling skal følges ad, selv når det er vanskeligt. Må der være flertal for dette.

Socialdemokratiet foreslår ekstraordinært møde i BUU, hvor vi endnu en gang forsøger at arbejde for etablering af skolepavillon.